U, de petitionaris
Covid

Zorgbonus ook voor röntgenlaboranten

16.235 ondertekeningen

Röntgenlaboranten hebben zichzelf dagelijks in beschermende kleding gehuld en alle COVID-19 patiënten in het ziekenhuis voorzien van röntgenfoto's, CT-scans en/of echo's. Het ministerie heeft echter bepaald dat juist deze beroepsgroep géén recht heeft op de zorgbonus!

Petitie

Wij

Röntgenlaboranten, MBB'ers en alle Nederlanders die deze petitie ondersteunen,

 

constateren dat:

  • dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, rontgenlaboranten ('laboranten medische diagnostiek en therapie') specifiek heeft vermeld op de lijst 'Beroepen en functies die niet in aanmerking komen voor de zorgbonus'.
  • Deze laboranten hebben iedere dag in de frontlinie gestaan en hadden én hebben dagelijks (COVID-19) patiëntencontact.

 

en verzoeken

dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deze beroepsgroep opneemt in de lijst 'Beroepen en functies die WEL in aanmerking komen'.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overhandiging

Afgelopen dinsdag heeft de NVMBR de petitie aangeboden aan Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP. Zij was woensdagavond te gast bij Jinek, waar ze verwees naar de petitie!

https://www.nvmbr.nl/lists/nieuws/detail.aspx?ID=157 .

01-10-2020

Overhandigen petities

Dank voor alle handtekeningen! De Nederlandse Vereniging Medische Beeldvorming en Radiotherapie (NVMBR) heeft inmiddels contact gezocht met de voorzitter van de Kamercommissie om de petitie officieel te overhandigen.

24-09-2020