You, the petitioner
Covid

Zorgbonus ook voor röntgenlaboranten

16,235 signatures

Röntgenlaboranten hebben zichzelf dagelijks in beschermende kleding gehuld en alle COVID-19 patiënten in het ziekenhuis voorzien van röntgenfoto's, CT-scans en/of echo's. Het ministerie heeft echter bepaald dat juist deze beroepsgroep géén recht heeft op de zorgbonus!

Petition

We

Röntgenlaboranten, MBB'ers en alle Nederlanders die deze petitie ondersteunen,

 

establish that:

  • dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, rontgenlaboranten ('laboranten medische diagnostiek en therapie') specifiek heeft vermeld op de lijst 'Beroepen en functies die niet in aanmerking komen voor de zorgbonus'.
  • Deze laboranten hebben iedere dag in de frontlinie gestaan en hadden én hebben dagelijks (COVID-19) patiëntencontact.

 

and request

dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deze beroepsgroep opneemt in de lijst 'Beroepen en functies die WEL in aanmerking komen'.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2020-10-01 
Lead petitioner:
Esther van Heumen 
Website:

History

Signatures

Updates

Overhandiging

Afgelopen dinsdag heeft de NVMBR de petitie aangeboden aan Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP. Zij was woensdagavond te gast bij Jinek, waar ze verwees naar de petitie!

https://www.nvmbr.nl/lists/nieuws/detail.aspx?ID=157 .

2020-10-01

Overhandigen petities

Dank voor alle handtekeningen! De Nederlandse Vereniging Medische Beeldvorming en Radiotherapie (NVMBR) heeft inmiddels contact gezocht met de voorzitter van de Kamercommissie om de petitie officieel te overhandigen.

2020-09-24